Κανονισμοί

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Σύστημα διεξαγωγής του Τουρνουά: Οι ομάδες κάθε κατηγορίας θα ενταχθούν ύστερα από κλήρωση σε ομίλους των 4 ομάδων και θα παίξουν μεταξύ τους 3 προκριματικούς αγώνες. Οι 2 πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου θα συνεχίσουν ύστερα από κλήρωση με αγώνες αποκλεισμού (σύστημα knock out), μέχρι να φτάσουν οι δύο επικρατέστερες της κάθε κατηγορίας στον τελικό αγώνα. Θα διεξαχθεί μικρός τελικός σε κάθε κατηγορία για την ανάδειξη της 3ης νικήτριας ομάδας, καθώς και μεγάλος τελικός για την ανάδειξη της 1ης και 2ης νικήτριας ομάδας.

Κανονισμοί του Τουρνουά:

  1. Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου
  2. Μετά από καλάθι ή μετά από πετυχημένη ελεύθερη βολή, αλλάζει η κατοχή της μπάλας
  3. Μετά τη συμπλήρωση 4 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολή για να εκτελεστεί από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ. Με τη συμπλήρωση 8 φάουλ, δίνονται επιπλέον δύο βολές για να εκτελεστούν από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ.
  4. Το παιχνίδι τελειώνει στα 15 λεπτά ή όταν η μία ομάδα συμπληρώσει 17 πόντους
  5. Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή και η ελεύθερη βολή, μετρούν για ένα πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους
  6. Απαγορεύεται n άμυνα ζώνης
  7. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με μία ελεύθερη βολή
  8. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη, ο οποίος δηλώνεται από την αρχή στο έντυπο συμμετοχής της ομάδας
  9. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα TIME OUT 45"
  10. Σε περίπτωση ισοπαλίας των δύο ομάδων, θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές εναλλάξ από κάθε ομάδα, από 3 διαφορετικούς παίκτες και αν παραμείνει ισόπαλο το αποτέλεσμα, συνεχίζεται η εκτέλεση βολών, μια από κάθε ομάδα εναλλάξ, μέχρι να αστοχήσει κάποια ομάδα.

Διαιτησία Αγώνων: Τους  αγώνες του τουρνουά θα διευθύνουν έμπειροι διαιτητές και διαιτητές του ΣΕΔΚΑ, οι οποίοι θα εκτελούν και χρέη χρονομέτρη του αγώνα.

Γραμματεία Αγώνων: Σε κάθε αγώνα, χρέη γραμματείας θα εκτελεί ειδικός γραμματέας, ο οποίος θα έχει την ευθύνη καταγραφής του αποτελέσματος, των φάουλ, των ενστάσεων και την εφαρμογή των time out.

Τεχνικός Διευθυντής του Τουρνουά: Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, θα παρευρίσκεται ο Τεχνικός Διευθυντής ο οποίος θα συνεπικουρείται από δύο (2) αναπληρωτές και θα έχει την ευθύνη για τις κληρώσεις των αγώνων, την εφαρμογή των κανονισμών, των όρων και των προϋποθέσεων της διεξαγωγής του τουρνουά. Επίσης, μαζί με τον διαιτητή και τον γραμματέα θα αποτελούν την Τριμελή Επιτροπή  Ενστάσεων. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα υποβολής μιας (1) μόνο ένστασης, σε όλη τη διάρκεια της εξέλιξης της διοργάνωσης.